Stop nu met rokken

Wat zijn de gevolgen van roken?

Roken is schadelijk voor de gezondheid. Dat moet zelfs de meest verstokte roker toegeven. Daarnaast is het zo dat mensen die roken sneller en vaker verkouden worden. Dat heeft twee oorzaken. Op de eerste plaats omdat het roken de weerstand van het lichaam vermindert. Op de tweede plaats omdat men relatief vaak buiten in de kou en regen staat. Vaak zonder jas, want ‘ik ga toch meer even roken’.

 

Stoppen met roken?

Wat zijn de gevolgen van rokenHeel wat rokers zouden eigenlijk best wel willen stoppen. Ze kunnen dat niet. Ze hebben het mogelijk wel eens geprobeerd, maar toen is het mislukt. Alleen om die reden al begint men geen tweede keer. Want het lukt toch niet! Zo blijft men in de waan dat het allemaal geen kwaad kan. Ondanks het feit dat men wat kortademiger wordt en minder snel de trappen op kan als vroeger. Ondanks het ochtendhoestje.

Stoppen met roken is niet makkelijk. Het is een hele opgaaf. Maar, lukt het, dan krijgt men heel wat complimenten en mag men heel trots op zichzelf zijn.

 

Hulpmiddelen om te stoppen met roken

Je kunt van het een op het andere moment stoppen. Dat is vermoedelijk de beste manier. Maar kun je dat en wat heeft dat voor gevolgen? Daarom is het goed dat er hulpmiddelen zijn. Je kunt een therapie volgen of het via acupunctuur proberen. Er zijn nicotinepleisters en nicotinekauwgumpjes te koop. Met name die kauwgum kan in de hand werken dat je het roken inruilt tegen het kauwgum verbruiken. Waar je normaal een peukje neemt, wordt nu een kauwgum in de mond gestopt en na korte tijd weer weggegooid. Let op dat je niet de ene verslaving inruilt voor een andere.

Stoppen met roken betekent accepteren dat je anders moet gaan leven. Het helpt enorm als je niet alleen stopt, maar dat bijvoorbeeld je partner of een goede vriend mee doet. Wat ook helpt is om ieder uur een glas water te drinken. Zo wordt het lichaam schoon gespoeld. Kijk naar je eten. Ga niet meer eten, maar zorg voor veel groente. Op die manier krijgt jouw lichaam veel vitamines en mineralen. Dat helpt het lichaam om de verslavingsstoffen te verwerken. Drink iedere ochtend vers sap, neem rond 15.00 uur een handvol noten en verwen jezelf ’s avonds met een wandeling van een half uur. Je zult zien dat je beter slaapt, minder snurkt mocht je dat al doen en dat je je ’s ochtends een stuk frisser zult voelen.