Stop nu met rokken

Rookblok

Je wilt stoppen met roken, maar dat wil maar niet lukken. Gelukkig zijn er heel wat hulpmiddelen te krijgen die het makkelijker maken. Nieuw op de markt is het rookblok.

 

Wat is een rookblok?

RookblokEen rookblok is een capsule die helpt de drang naar het roken te blokkeren. Om stap voor stap die rookgewoonte te beëindigen. Neem ’s ochtends na het ontbijt 1 of 2 capsules en je zult zien dat die dwingende behoefte om te roken minder wordt. Overigens is het raadzaam niet meer dan 2 capsules per 24 uur te nemen. Het is wel zo dat na een paar dagen, als je al merkt dat de behoefte sterk minder is geworden, de 2 capsules over de dag te verdelen en is de drang daadwerkelijk flink minder zelfs over te gaan op 1 capsule per dag. De reden hiervoor is dat het niet helpt om een verslaving in te wisselen voor een andere. Rookblok is een hulpmiddel dat, zodra de behoefte om te roken verdwenen is dan ook geen reden om in te nemen meer heeft. Zoals je dat ook met andere medicijnen doet.

 

Hoe werkt rookblok?

In principe zorgt rookblok er voor dat de endorfine in het lichaam op peil blijft. Door het roken komt nicotine in het lichaam. De nicotine tast de endorfine aan. Zakt de endorfinespiegel dan ontstaat die behoefte aan een sigaret. Na het eten bijvoorbeeld, want dan wordt de endorfine ingeschakeld om mee te helpen het voedsel te verteren.

Door er voor te zorgen dat de endorfine op peil blijft, ziet het lichaam geen reden om het signaal roken af te geven. Grappig is dat je daardoor ook zelf niet de behoefte hebt om naar een sigaret te grijpen.

Rookblok is samengesteld uit vitamine C, vitamine B3 en een combinatie van melisse. Melisse is een kruid dat helpt rust in het lichaam te brengen en vitamine B3 is nicotinezuur dat helpt de behoefte aan nicotine te verminderen.

 

Zijn er bijwerkingen aan verbonden?

Laten we beginnen met vast te stellen dat stoppen met roken kan zorgen voor ontwenningsverschijnselen. Dat kan vermoeidheid zijn, kou- of warmtegevoel, zenuwachtigheid of kribbig zijn. Het kan ook de behoefte zijn naar iets anders te zoeken, zoals snoep.

Er zijn geen nare bijwerkingen bekend. De capsule bestaat uit een mengsel van vitamines en kruiden. Het helpt het ongezonde roken te beëindigen en zorgt ervoor dat je je weer stukken beter gaat voelen.