Stop nu met rokken

Nicotinekauwgom

Stoppen met roken is niet gemakkelijk. Dat is een eerlijke conclusie die getrokken kan worden, zeker wanneer u al jarenlang rookt. Gelukkig is er volop perspectief! Want ondanks dat het niet gemakkelijk is, zijn er volop mogelijkheden om te stoppen met roken. Voor sommigen werkt het prima om in een keer te stoppen, vaak is dat het geval bij mensen die op advies van de arts echt moeten stoppen met roken. Maar wanneer u vanuit uzelf wilt stoppen met roken, moet u een methode vinden die u kan helpen om te stoppen met roken. Zo is er bijvoorbeeld kauwgom om te stoppen met roken! Hier vindt u een uitleg hoe dat precies in zijn werking gaat en hoe het u kan helpen om te stoppen met roken.

 

NicotinekauwgomNicotinekauwgom is een middel dat helpt om de ontwenningsverschijnselen tegen te gaan bij het stoppen met roken. Een rookverslaving wordt grotendeels veroorzaakt door de stof nicotine. Nicotinekauwgom helpt u wanneer u de behoefte aan een sigaret. U neemt dan een stukje nicotinekauwgom en kauwt daarop. Tijdens het kauwen op de kauwgom komt er nicotine vrij die wordt opgenomen in uw mondslijmvlies. Daardoor kunt u binnen enkele maanden volledig gestopt zijn met roken! U kunt altijd bij uw huisarts navragen wat het beste in uw situatie is.

 

Mensen die stoppen met roken vaak genoeg aan ongeveer 8 tot 12 stukjes nicotinekauwgom per dag. Het heeft de voorkeur om er niet bij te roken. U bent dan binnen drie maanden van uw rookverslaving af. Anders kan het afkicken veel langer duren. Kauwgom om te stoppen met roken kan dus een heel effectief middel zijn. Een bijkomend voordeel is dat de kauwgom in verschillende smaken verkrijgbaar is. Zo is er voor een ieder wat wils bij.

 

Bekende kauwgom merken zijn Nicotinell en Nicorette. Deze zijn verkrijgbaar via de huisarts of apotheek. Deze mogen pas gebruikt worden vanaf 18 jaar. Eventuele bijwerkingen zijn misselijkheid, hoofdpijn en slaapstoornissen. Grotendeels worden deze bijwerkingen veroorzaakt door het tekort aan nicotine. Uw lichaam is gewend aan een bepaalde hoeveelheid nicotine. En juist door het afkicken van uw rookverslaving kan het deze ontwenningsverschijnselen naar boven brengen. Kauwgom om te stoppen met roken kan heel effectief zijn. Maakt u er zeker gebruik van wanneer u denkt dat het voor u de juiste methode is om te stoppen met roken.