Stop nu met rokken

Hoe blijf je van de sigaret af?

Bent u van plan om te stoppen met roken?

Vroeger begonnen mensen te roken om er bij te horen. Tegenwoordig beginnen de jongeren veel te vroeg met roken en sommigen krijgen daar spijt van. In de loop der jaren is er al veel te doen geweest om te stoppen met roken. De meesten begonnen te stoppen omdat de prijzen van de sigaretten zienderogen stegen of omdat de meesten begonnen te beseffen dat ze eigenlijk hun lichaam aan het verwoesten zijn. Sommige landen gaan al zo ver dat ze op een pakje sigaretten de meest onmogelijke foto’s en plaatjes plaatsen van teer en menselijke ingewanden. Het beste is om te stoppen met roken en dat met behulp van nicotine pleisters. U hoeft er maar eentje op uw arm te plakken en dat gedurende een hele dag. Of u kunt ook een training volgen van een paar uur en dan bent u zeker dat u nooit of te nimmer nog een pakje sigaretten zal aanraken.

Voordelen voor te stoppen met roken

Stop-met-roken-300x168Er zijn natuurlijk meer voordelen dan als u gestopt met roken: een mooi voorbeeld is dat uw vingernagels niet meer geel worden. Tegenwoordig kan u in een restaurant of in een café blijven zitten want anders moet u het gezelschap verlaten om buiten te gaan roken en soms in charmant gezelschap kan dat wel vervelend zijn als diegene niet rookt. U kan meer geld bij elkaar sparen want als u het optelt aan wat u hebt betaald aan sigaretten dan kan het zijn dat u het warm gaat krijgen. Uw eten gaat er meer door smaken want de rook is volledig weg uit uw mond.

Nadelen voor te stoppen met roken

Natuurlijk zijn er ook een hoop nadelen maar met wat karakter komt u er zo bovenop: omdat u gestopt bent met roken krijgt u meer hongergevoel. Mensen zijn dan geneigd om meer te gaan snoepen en dan bestaat de kans dat u meer gaat aankomen. Een sigaret kalmeert u en als u dan zenuwachtig bent is het normaal dat u eerder greep naar een sigaret maar nu u niet meer rookt bestaat wel de kans dat u gaat zweten en niets meer aan iets kunt denken behalve een sigaret, voor die symptomen bestaan er pleisters.

Stoppen met roken is niet altijd gemakkelijk maar met goede steun en karakter zal het u lukken!