Stop nu met rokken

Herbal patches

Roken is ongezond. Dat is algemeen bekend. Heel wat mensen heeft dit gegeven geholpen om te stoppen met roken. Maar er zijn ook heel wat mensen die graag zouden willen stoppen maar het niet kunnen.

 

Herbal anti rook pleisters

Herbal anti rook pleistersOm van het roken af te komen, zijn er heel wat middeltjes verkrijgbaar. Gewoon stoppen is voor de meesten niet haalbaar, dus dan zijn die hulpmiddelen heel welkom. De vraag is altijd weer welk middel helpt mij het best? Je zou die vraag ook anders kunnen stellen. Zijn er middelen die verantwoord(er) zijn? Het antwoord is ja. Een zo’n middel zijn de Herbal Patches. De naam zegt het namelijk al ‘Kruiden pleisters’. De inhoud van de pleisters die helpt het roken tegen te gaan bestaat uit een kruidenmengsel. Door de gevarieerdheid van de kruiden helpt het mengsel het lichaam om de nicotineverslaving tegen te gaan. Zo helpt het om de lust van het roken langzaam te laten wegzakken.

De pleisters plak je gewoon op jouw bovenarm of rug. Dan laat je hem 24 uur zitten en verwissel je de pleister iedere keer op het zelfde tijdstip, iedere 24 uur, gedurende minimaal een week. Na die tijd is het goed om de handleiding te raadplegen, want het kan zijn dat je het nodig hebt nog een paar dagen vol te houden.

 

De voor- en nadelen van Herbal patches

Er zijn geen nadelen of bijwerkingen bekend. Wel wordt aangeraden wanneer men zwanger is of borstvoeding geeft eerst de arts te raadplegen. Het kan in principe ook geen kwaad om de pleisters langere tijd te gebruiken. Maar gezien het doel, namelijk te stoppen met roken, wordt aangeraden om een doel te stellen. Daar komt het idee vandaan om het een week te doen en bij de start de afspraak te maken dat het eind van de week is afgelopen. Dat je dan en daarna niet meer zult roken. Mocht dat een te grote opgaaf blijken, neem dan nog een paar dagen. Feit is wel dat als je echt wilt stoppen met roken dat je daar geen 6 weken of zo voor moet nemen.

Voordelen van de pleisters zijn dat je niet om de zoveel tijd iets moet innemen of dat je de hele dag loopt te kauwen op nicotinevervangers. Dat de pleisters worden gemaakt van -vaak ook nog biologische- ingrediënten zoals passiebloem, gember, enzovoorts. Plus, wanneer het roken is afgelopen dat je je stukken lekkerder en beter gaat voelen.